Kleine beurt

Om veilig te kunnen autorijden, is het belangrijk dat je je auto regelmatig laat onderhouden door een specialist. Je kan hierbij denken aan een kleine of een grote beurt. Dit onderhoud is niet verplicht zoals een APK-keuring, maar een kleine beurt kan wel voorkomen dat je op de weg voor verrassingen komt te staan. Regelmatig controle en onderhoud van je auto biedt dan ook extra veiligheid. U kunt bij onze garage terecht voor onderhoud alle soorten auto’s en automerken.

Wanneer heeft mijn auto een kleine onderhoudsbeurt nodig?

Wanneer je auto toe is aan een onderhoudsbeurt hangt af van de leeftijd en kilometerstand van je auto. We hanteren daarvoor de volgende vuistregels:

 • Is je auto ouder dan 6 jaar? Dan raden we ieder jaar een kleine beurt aan, of na 15.000 kilometer.
 • Een grote beurt is aan te raden na 2 jaar of 30.000 kilometer.
 • Is je auto jonger dan 6 jaar? Dan verschijnt er in de meeste gevallen een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Deze melding wordt meestal aangegeven middels het symbool van een sleutel. En soms wordt het aantal kilometers tot aan de volgende beurt aangegeven.

Wat is een kleine beurt?

Je kunt voor onderhoud tussen een kleine en een grote beurt voor uw auto kiezen. Simpelweg gezegd verklaren de namen zichzelf al: bij een kleine beurt voor uw auto worden er basiszaken gecheckt en aangevuld, zoals:

 • Olie verversen

 • Oliefilter vervangen

 • Bijvullen ruitensproeiervloeistof

 • Board computer resetten

 • Accucheck met rapport

 • Bandeninspectie

Ontdek de verschillen met een Grote beurt

Wat is het verschil met een APK-keuring?

Het uitvoeren van de jaarlijkse APK-keuring is verplicht voor autobezitters. Bij een APK-keuring checkt onze monteur, de APK-keurmeester, of de auto voldoet aan alle wettelijke voorwaarden voor het deelnemen aan het verkeer. Tijdens een APK-keuring kijken we onder meer naar remmen, verlichting en banden. Echter, een APK-keuring bestaat alleen uit de wettelijke verplichte controles. Het kan dus zijn dat er een onderdeel van de auto niet in orde is maar dat dit niet tijdens de APK-keuring wordt gemeten. Het combineren van een APK-keuring en een grote-of kleine beurt is dan ook aan te raden. Zo weet je zeker dat je auto in orde is en hoef je niet twee keer naar de garage.

Bereken uw prijs en maak een afspraak

 • Onderhoud voor een vaste prijs

 • Specialist in Delft en omgeving

 • Betaal achteraf na het onderhoud

 • BOVAG en RDW erkend

 • Scoort een 10,0 op bestegarage.nl

Autogarage Delft

Idenburg Car Solutions is een universeel autobedrijf uit Delft en een officiële vestiging van Bosch Car Service. Het bedrijf is een begrip in Delft en omstreken. Als veelzijdig autobedrijf zijn wij het uitgelezen adres voor onderhoud, reparatie, keuren (APK), wassen, poetsen, zorgen voor in-, uit- en overbouw van uw auto.

Beoordelingen

Marleen Van DijkMarleen Van Dijk
10:00 18 Jan 23
APK gedaan. Je wordt eraan herinnert om een afspraak te maken wat vervolgens heel makkelijk is. Ik had een afspraak voor de APK samen met een afspraak voor een grote beurt. Alleen de APK is gedaan omdat de grote beurt niet nodig was. Er wordt niet geprofiteerd.
Robbie DrögeRobbie Dröge
06:24 10 Jan 23
Een klant gerichte en integere Bovag garage voor onderhoud, poetsen en wassen. Absoluut een aanrader!
Mike DuivelaarMike Duivelaar
14:10 26 Oct 22
Vandaag mijn camper naar de winterstalling gebracht. Gisteren heeft de camper een grote wasbeurt gehad bij dit bedrijf. Vandaag in de zon zie je pas hoe goed er gewerkt is. Camper ziet er weer als nieuw uit. Ben zeer tevreden.
Rieko SchuurRieko Schuur
15:14 22 Sep 22
Ook oudere auto’s worden perfect gepoetst en gecoat. Super service en vriendelijk personeel!
Jee-at- MarktplaatsJee-at- Marktplaats
08:36 21 Jul 22
Zeer service gericht. Alle monteurs die langskwamen hadden oog voor mijn twee kinderen en kregen zodoende een ijsje of drankje aangeboden. Dit maakt dat mijn ervaring zeer plezierig was om te kunnen wachten tot de auto klaar was
js_loader